Nominera din kandidat till Topeliuspriset 2019 nu!

Nomineringen till Topeliuspriset – det finlandssvenska publicistpriset är nu öppen!

Med priset vill Publicistförbundet och Svenska Folkskolans vänner lyfta fram Zachris Topelius journalistiska gärning samt premiera dagens finlandssvenska journalistik.

Topeliuspriset ges för en aktiv, pågående journalistisk gärning till en eller högst tre personer som ådagalagt betydande skicklighet i sitt journalistiska värv, bestående av såväl originalitet, civilkurage som finess.

Medlemmar i Finlands Svenska Publicistförbund, Svenska Folkskolans vänner och SFV:s understödsförening kan nominera kandidater till priset på adressen https://sfvforms.wufoo.com/forms/topeliuspriset-2019/ före den 7.12.2018 kl 24. Priset på 7500 euro delas ut i januari 2019.

Mera information om priset och en lista på tidigare pristagare finns här.